П`ятниця, 19.04.2024, 03:10
Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Мы будемо щиро Вам вдячні, якщо Ви встановите нашу кнопку в себе на сайті:

Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання






Архів записів
 
Головна » 2013 » Грудень » 9 » ЗАЯВА Громадської ради при УМВС України у Вінницькій облаcті
12:26
ЗАЯВА Громадської ради при УМВС України у Вінницькій облаcті

ЗАЯВА

Громадської ради при УМВС України у Вінницькій області

щодо толерантного ставлення до кожного громадянина під час проведення мирних заходів

 

Кожна людина має право вільно та відверто заявляти свою громадянську позицію, висловлювати власне ставлення щодо майбутнього родини, громади міста та держави. Це є фундаментом демократії, на якому базується суспільство країн Євросоюзу. Право на мирні зібрання закріплено в Конституції України.  І чудово, що вінничани користуються цим правом за покликом душі, велінням серця, переконаннями. Люди різного віку розуміють, що лише європейські цінності їм ближчі, а стандарти життя цінніші за примарні переваги політичної та економічної невизначеності сьогодення. Ми намагаємося дивитися у завтрашній день, то і прагнемо максимального зближення з Євросоюзом. Це природно, як, до речі, і публічний супротив застосуванню невиправданому насиллю на мирних заходах. Правову оцінку подіям, які відбулися у «криваву суботу» 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності  у Києві, має надати прокуратура, а покарати винних повинен суд.

Вінничани, які обурені тим, що відбувається вийшли виказати власну думку. Це свідчить, що ми її маємо, і ми готові її відстоювати. Для підтримки громадської безпеки на усіх мирних зібраннях присутні працівники міліції. Вони не заважають і не втручаються у перебіг мітингів, пікетів та демонстрацій. Жодного разу вінницькі правоохоронці не намагалися перешкоджати проведенню таких заходів. Якщо людина в погонах, то вона виконує свої службові обов’язки в рамках, які регламентує закон. Не варто вороже ставитися до правоохоронців лише через події на столичному Майдані. Ми усі живемо у Вінниці, майже єдиною родиною, і відчуваємо однакові сподівання на майбутнє.

Звісно, не можна виключати провокації. На жаль, інколи серед натовпу зустрічаються люди, які провокують порушення громадського порядку. Куди крокує держава їх мало цікавить. Однак, якщо ми бачимо себе в Європі, і прямуємо за цим напрямком мирним шляхом, то повинні не допускати проявів спонукання до застосування сили. Якщо хтось намагається спровокувати безлад, не потрібно йти на поводу. З іншого боку, якщо мітингувальники вважатимуть, що дії правоохоронців навіть на йоту перевищують службові повноваження – це привід звернутися до Громадської ради при УМВС України у Вінницькій області, яка складається з представників незалежних Громадських організацій та об’єднань, недержавних засобів масової інформації для негайного втручання у конфліктну ситуацію та її вирішення. З цього приводу кожний вінничанин може звернутися за телефонами (067) 482-83-16, (097) 258-81-29 і отримати допомогу.

 

Громадська рада при УМВС України у Вінницькій  області
Переглядів: 550 | Додав: ГР
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright grumvsuvo.at.ua © 2024
Друзі сайту










Створити безкоштовний сайт на uCoz