Субота, 27.04.2024, 04:03
Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Мы будемо щиро Вам вдячні, якщо Ви встановите нашу кнопку в себе на сайті:

Громадська Рада при УМВС України у Вінницькій області


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання






Архів записів
 
Головна » 2013 » Серпень » 28 » У Вінниці створено комунальне підприємство Вінницької міської ради «Муніципальна поліція»
10:22
У Вінниці створено комунальне підприємство Вінницької міської ради «Муніципальна поліція»

Через більш ніж 90 років у Вінницю повертаються поліцейські. З 1 жовтня до несення служби в обласному центрі приступлять 20 муніципальних правоохоронців. Причому, остання фраза буде максимально чітко характеризувати функції і завдання поліції, в яку протягом місяця повинна «трансформуватися» сьогоднішня міська інспекція з благоустрою.


27 липня в Держреєстр було внесено КП Вінницької міськради «Муніципальна поліція». На сьогоднішній день в його штаті вже числиться директор і бухгалтер, а через місяць кількість працівників доведуть до 23-х, з яких 20 будуть займатися виключно «оперативної» діяльністю.

Директор КП «Муніципальна поліція»
Василь Гаевік, раніше очолював інспекцію,  мету реорганізації Інспекції з благоустрою пояснює саме кадровим дефіцитом. «В інспекції працювало 9 осіб. Більше набрати не могли, оскільки існує обмеження на кількість співробітників в структурах міськради. Відповідно, багато завдань ми фізично не могли виконувати в повному обсязі. Для комунального підприємства подібних бар'єрів не існує », - зазначає Василь Олександрович.

Згідно Статуту, підприємство належить до комунальної власності територіальної громади м. Вінниця. Власником «Муніципальної поліції» є міськрада, органом уповноваженим управляти поліцією є Департамент комунального господарства міськради.

Метою діяльності муніципальної поліції є захист майна, забезпечення прав і законних інтересів суб’єктів господарювання та фізичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Новостворене КП також забезпечуватиме державний контроль за здійсненням заходів охорони майна та фізичних осіб; розвитку та вдосконалення форм надання послуг з охорони власності громадян, а також забезпечуватиме в межах визначених законодавством прав членів територіальної громади в сфері благоустрою міста, захисту прав споживачів, попередження та запобігання правопорушенням, що посягають на громадський порядок та громадську безпеку.

Статутний капітал підприємства встановлено в розмірі 1,3 млн грн.

За словами мера Вінниці Володимира Гройсмана, створення цього КП це спроба створити «муніципальну поліцію» на прикладі європейських міст, яка відповідатиме і за санітарний стан міста, протидіятиме неправильному паркуванню автомобілів, відстежуватиме стихійну торгівлю, а у перспективі, можливо, - й спільне патрулювання міста органами внутрішніх справ із задіянням працівників муніципальної поліції. «Ми хочемо зробити пілотний проект і відпрацювати його, тому що закону поки що немає. Але у Верховній Раді є багато думок щодо створення «муніципальної поліції». Тобто ми зараз опрацюємо це питання, а далі, коли буде прийнятий закон про «Муніципальну поліцію», а він однозначно буде прийнятий, ми вже будемо підготовлені до роботи цієї системи», - пояснив В. Гройсман.

Громадській Раді є цікавою позиція начальника УМВС України у Вінницькій області генерал-майора міліції Русина Віктора Павловича з цього питання. Очікуємо коментарів.

Переглядів: 629 | Додав: ГР
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright grumvsuvo.at.ua © 2024
Друзі сайту










Створити безкоштовний сайт на uCoz